Меню Затваряне
Зарежда Събития

« Начало

Курс Астрономия – Персеиди 2024

2 август -18:30 - 4 август -0:00

Курс Астрономия – Персеиди 2024 ще се проведе в рамките на един уикенд по време на пика на Персеидите. Поради големия интерес към практическите занимания в този сезон наблягаме основно на нощните наблюдения на звездното небе. Теоретичния модул на курса ще се проведе на мястото на нощните наблюдения и включва задължителния минимум от знания който трябва да имаме за небесните тела. Тъмните часове посвещаваме на наблюдения с невъоръжено око, с подръчни пособия на участниците – бинокли, монокли, фотографска оптична техника, и разбира се – с телескоп който ще ни позволи да надзърнем в малко по-далечното пространство.  Целта е участниците да се научат да познават и да откриват основните небесни обекти. Събитието е подходящо за малки и големи. Участници под 18 годишна възраст задължително присъстват с родител.

Лектор на курса е Роса Виктория Гаммелтофт, работила както в България, така и в страни като Дания, Италия и Чили, или както тя самата обича да казва „навсякъде, където има телескоп“. През 2015 година основава собствен курс по астрономия за любители и от тогава до сега е споделила тайните на нощното небе с хора от почти всички краища на планетата. Работила е с корпоративни клиенти като Microsoft, Google, Meta, LinkedIn, Amazon „Alexa tech team“, Twiter „Inclusivity team“, Spotify и други. Изнасяла е лекции пред студенти от Lingnan University, Hong Kong и е работила в сътрудничество с екипи от университетите в Stanford и Harvard.

Мястото на провеждане на курса е село Гроздьовци на – 60 километра от град София. Транспортът до селото е възможен само с личен автомобил, на принципа на споделеното пътуване. При наличие на участници без транспортно средство ще бъде направена организация за комфортно извозване.

Настаняването на участниците в възможно в къща за гости Таралежово – нашите любезни домакини които ще ни осигурят обезпаразитена и тъмна поляна за наблюдение на небето. Осигурено е място и за палатков лагер за участниците, които имат собствени палатки желание да ги ползват.

 

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА КУРСА И ЗА ЕКИПА:
www.blackhole.bg

 

Начин на записване:
За да бъдат допуснати до участие в курса желаещите трябва да изпратят контактни данни по имейл. След потвърждение от наша страна за наличие на свободни места се заплаща таксата участие. При получаване на плащането ще получите окончателно потвърждение за регистрация. Повече за общите условия тук: https://forestlab.bg/cancelation/

Информацията необходима за вписване на участник в курса се изпраща на имейл:

club@forestlab.bg

и трябва да съдържа:

– Имена на участника
– Имейл за кореспонденция (на посочения имейл ще получавате права за достъп до учебни материали и прикачени файлове)
– Телефонен номер за връзка

Контакт за въпроси и записвания:
e-mail: club@forestlab.bg
телефон: 0884697798
Срок за записване:
Краен срок за записване – 30 юни 2024 или до запълване на местата.
Ограничен капацитет. Записването се смята за потвърдено след заплащане на таксата за участие.
Такса за участие в курса – 160 лева
Цената включва:
– Участие в теоретичните модули и нощните наблюдения с професионален астроном;
– Достъп до презентациите.
Цената не включва:
– Транспорт до изходните пунктове за практиките (пътува се с лични автомобили – споделен транспорт)
– Храна по време на практиките и нощувки.
Начин на плащане:
По банков път:
Център за горски науки ЕООД
Уникредит Булбанк
IBAN: BG47UNCR70001525478551
BIC: UNCRBGSF
Основание за превода: W31 Астрономия
Молим да посочите точно основанието за превода
Ако плащате за друг човек в „допълни пояснения“ на преводното нареждане посочете името на реалния участник.

Details

Начало:
2 август -18:30
End:
4 август -0:00