Меню Затваряне
Зарежда Събития

« Начало

Комбиниран практикум по следознание и редки растения – Никополски архипелаг

12 юли -19:00 - 14 юли -14:00

След запомнящата се практика на остров Голям Персин през 2023, няма как да не обърнем отново поглед към великата река и нейната дива и невероятно красива природа. Следващата ни спирка е архипелагът от острови край град Никопол, който освен кадифени пясъци и бистро филтрована вода може да ни предложи огромно растително и орнитологично богатство. За щастие тук е и едно от местата на които са открити следи от завърналия се съвсем скоро европейски бобър. В партньорство с риболовен клуб Амур – гр. Никопол ще можем да се разходим по вода – с рибарски лодки по самите острови и да обследваме техните обитатели. Вторият ден от практикума е посветен на няколко защитени местности „на контитента“ с потенциална възможност да фотографираме три вида от том 1 на Червената книга.

Петък 12 юли
Както обикновено пътуването е със споделен между участниците транспорт. Сборния пункт е село Царевец (до Свищов) в петък вечерта. Настаняване в къмпинг или хотел по предпочитание на участниците. Вечерта ще посветим на разбор за утрешния ден и други невинни вечерни забавления.
Събота 13 юли
Ранна закуска, събиране и придвижване до мястото където ще ни очаква флотилия от рибарски лодки. Съботния ден е посветен на деветте острова формиращи Никополския архипелаг, техните плажове, орнитологично и растително многообразие. С малко повече късмет ще видим и европейския бобър, който е завърнал се вид за българската фауна. Обядът ни е осигурен от „Риболовен клуб Амур – гр. Никопол“ и ще включва традиционни дунавски ястия и целебни течности.
Неделя 14 юли
Неделния ден е предвиден за посещение на няколко защитени местности в района на Свищов, при което ще видим много интересни растения и птици. В чеклиста са три вида от червената книга – Български сърпец, Българска гърлица и Добружданско коило. Програмата приключва в ранния следобед, а на прибиране е възможно да посетим селскостопански обекти и тържища за снабдяване с провизии.
Начин на записване:
За да бъдат допуснати до участие в курса желаещите трябва да изпратят контактни данни по имейл. След потвърждение от наша страна за наличие на свободни места се заплаща таксата участие. При получаване на плащането ще получите окончателно потвърждение за регистрация. Повече за общите условия тук: https://forestlab.bg/cancelation/

Информацията необходима за вписване на участник в курса се изпраща на имейл:

club@forestlab.bg

и трябва да съдържа:

– Имена на участника
– Имейл за кореспонденция
– Телефонен номер за връзка

Контакт за въпроси и записвания:
e-mail: club@forestlab.bg
телефон: 0884697798
Срок за записване:
Краен срок за записване – 31 МАРТ 2024 или до запълване на местата.
Ограничен капацитет. Записването се смята за потвърдено след заплащане на таксата за участие.
Такса за участие в практикума – 120 лева
Цената включва:
– Участие в теренните занимания;
– Орнитологичен водач – Свилен Чешмеджиев;
– Ботанически водач – Снежана Коцева;
Цената не включва:
– Транспорт до изходните пунктове за практиките (пътува се с лични автомобили – споделен транспорт);
– Наем на рибарски лодки с лицензиран капитан + организиран от местния риболовен клуб пикник – общо 50 лева;
– Храна по време на практиките;
– Нощувки – къмпинг в био овощна градина (15 лева на палатка/кемпер + 10 лева на човек) или 30 лева/човек/вечер в хотел в село Царевец.
– Планинска застраховка – препоръчваме да сключите застраховка за цялата година.
Начин на плащане:
По банков път:
Център за горски науки ЕООД
Уникредит Булбанк
IBAN: BG47UNCR70001525478551
BIC: UNCRBGSF
Основание за превода: W28 Никопол
Молим да посочите точно основанието за превода
Ако плащате за друг човек в „допълни пояснения“ на преводното нареждане посочете името на реалния участник.

Details

Начало:
12 юли -19:00
End:
14 юли -14:00