Меню Затваряне
Зарежда Събития

« Начало

  • Това събитие е минало събитие.

Медовината като домашно хоби. Дискусия и дегустация

14 декември 2023 -19:00 - 21:30

60лв.

За много хора думата “медовина” носи различни, често неясни значения – за някои медовината е ракия или вино със мед, а за други – митичната напитка на боговете, възхвалявана от множество народи. Като най-старата алкохолна напитка на света, медовината преживява своеобразен ренесанс в последните години и заема своето заслужено място на световния подиум. В този майсторски клас ще ви разкажем повече за медовината като напитка, нейната история, технологичен процес и полезни свойства. Ще имате възможност да дегустирате авторската продукция на лектора и да се запознаете по-дълбоко с интригуващия свят на тази чудодейна напитка.

Лектор на събитието е Мартин Александров – любител пивовар и производител на медовина.

 

Мартин споделя за себе си:

Две от най-важните неща за мен са пътуванията и хубавата храна.

В търсене на нови хоризонти, винаги се оглеждам  за нови вкусове и текстури, които да обогатят кулинарната ми палитра – интересите ми са най-вече към бира, вино, кафе и уиски. През 2020г. започнах да се занимавам с пивоварство (предимно медовина, но понякога и бира) и оттогава имам седем авторски рецепти, участия в няколко фестивали и принос към скорошен проект на БАН свързан със структурен анализ на мед и медени продукти.

В тази поредица уъркшопи моята цел е да ви запозная с историята, технологиите и особеностите свързани с вашите любими напитки, както и да обогатя представите и вкусовите ви възприятия с практически примери и дегустации.

Ограничен капацитет – записване по имейл.

За записване моля изпратете на имейл club@forestlab.bg:
– брой на участниците и по две имена;
– телефон за връзка.

Начин на плащане – по банков път, след потвърждение за свободни места.

Details

Date:
14 декември 2023
Час:
19:00 - 21:30
Cost:
60лв.

Място

Център за горски науки
ул. Братя Миладинови 104
София, България
+ Google Map
Phone
+359884697798