- This event has passed.
Въведение в света на бирата – дегустация на бира и сирена
29 ноември 2023 -19:00 - 21:30
60лв.Дали бирата лежи в основата на развитата цивилизация? Какво е било наказанието за провалилите се пивовари в древен Вавилон? Каква е разликата между ейл и лагер? Този уводен уъркшоп ще утоли душевната и физическата ви жажда за знание.
Ще разгледаме многопластовия процес на производство на нашата любима напитка, нейната история и произход, а за финал ще дегустираме пет подбрани бири, всяка в комбинация с подходящо за характера и сирене.
Лекцията е подходяща за начинаещи и напреднали, които искат да разширят познанията си и да прекарат една вкусна и пивка вечер заедно с други ценители.
Лектор на събитието е Мартин Александров – любител пивовар и производител на медовина.
Мартин споделя за себе си:
Две от най-важните неща за мен са пътуванията и хубавата храна.
В търсене на нови хоризонти, винаги се оглеждам за нови вкусове и текстури, които да обогатят кулинарната ми палитра – интересите ми са най-вече към бира, вино, кафе и уиски. През 2020г. започнах да се занимавам с пивоварство (предимно медовина, но понякога и бира) и оттогава имам седем авторски рецепти, участия в няколко фестивали и принос към скорошен проект на БАН свързан със структурен анализ на мед и медени продукти.
В тази поредица уъркшопи моята цел е да ви запозная с историята, технологиите и особеностите свързани с вашите любими напитки, както и да обогатя представите и вкусовите ви възприятия с практически примери и дегустации.
За записване моля изпратете на имейл club@forestlab.bg:
– брой на участниците и по две имена;
– телефон за връзка.